Нашата кауза

Ние, настоящите ученици и възпитаници от класовете по Арфа на Националното музикално училище “Любомир Пипков”, с подкрепата на своите родители и на Сдружение “Ранно пиле”, организираме дарителска кампания за набиране на средства за закупуване на новa арфа за училището.

От първата ни среща с този “инструмент на боговете”, ние изграждаме своите пътища на мечтите си в музиката, учим се и развиваме майсторството си в нашето училище. То е наш втори дом, в който всеки ден от седмицата, и в почивните дни свирим по график и репетираме. Ние сме изключително благодарни на училището за тази възможност, благодарни сме и на учителите си, и на родителите ни за грижите и искаме да помогнем, и на идващите след нас.

Арфата е скъп инструмент и почти никой няма възможност да си закупи собствена. Инструментите на Музикалното училище са наши постоянни спътници по време на конкурси за индивидуални изпълнители в България и Европа, коледни и празнични концерти, благотворителни инициативи и фестивали. 
Без тях ние не бихме могли да следваме мечтите си, да печелим награди от конкурси и да радваме публиката.

Две от трите арфи, на които свирим са свидетели на четири десетилетия от историята на НМУ “Любомир Пипков”, пропътували са с нас и с учениците преди нас хиляди километри в България и Европа, ремонтирани са многократно и имат нужда от заслужена почивка в музея.

Със събраните средства от дарителската кампания ще закупим и дарим на НМУ "Л.Пипков", нов педален инструмент, с високото качество на звука, покриващ утвърденото в съвременната образователна практиката ниво на музикално изразяване.

Ние знаем, че мисията ни е трудна, и сме решени да я изпълним! 

------

Сърдечно благодарим на всички вас, хора и организации, които ни подкепихте! На тези от вас, които предпочетоха да останат анонимни в дарителския си жест и на доброволците осъществили кампанията! Благодарим и за партньорството на DMS платформата чрез която посланието на каузата ни достигна до толкова много хора.

28.03.2021