Дина Хамад

Аз съм Дина Хамад, възпитаничка на НМУ ‘’Любомир Пипков’’ от класа по арфа на Кохар Андонян.

Започнах музикалното си образование на девет годишна възраст. През годините съучиниците ми и аз имахме много незабравими мигове, както и различни предизвикателства. Едно от тях беше, че често нямахме достатъчно часове за упражнения, а понякога деляхме само една арфа в подходящо състояние за свирене, тъй като другата често се разваляше.

Няма да забравя каква радост беше за всички, когато получихме нашата трета арфа. Това неимоверно улесни много от нас  - повече практически часове и възможността да свириш на чисто нов инструмент.

От опит знам, че е много полезно за един учещ и развиващ се музикант да има досег доразлични марки и състояния на инструментите (старо и по-ново производство). Това определено ти носи повече увереност и знания при кандидатстване, конкурси и други изяви.

Вече завършила бакалавър, аз все още продължавам музикалното си образование с Магистърска степен в Лондон, Англия. Там имам възможността да видя нивото на световните университети и да проследя развитието на своите състуденти. Базата, инструментите, методите на обучение, осигурени от учебното заведение са неизменна част от успешното развитие на всеки обучаващ се.