Диана Тодорова

Казвам се Диана Тодорова, родена в София и от 7 години живея в сърцето на Амазонската джунгла - Манаус. Работя в един от 5те най-добри оркестри в Бразилия - Амазонас филармония. Участвала съм в почти всички големи музикални фестивали в Бразилия: Оперния фестивал в Манаус, Международеният музикален фестивал в Кампус до Журдао - Сао Пауло, Музикалният фестивал на Санта Катарина, Оперният фестивал в Белем, на Фестивала на музикална организация на флейтистите в Бразилия и дори на Фестивала "Рок в Рио" при специалното им представяне в Манаус "Лайф Амазония" на една сцена с големият тенор Пласидо Доминго.

За мен е чест да кажа, че съм завършила Национално Музикално Училище "Любомир Пипков" и точно там всичко това започна преди около 20 години, когато г-жа Андонян сложи ръцете ми на арфата. И със своето безкрайно търпение и всеотдайност, каквито има към всички свой възпитаници, започна да ме води по пътят на музиката.

Благодарна съм за всички, което имах по времето на своето обучение и вярвам, че младите таланти на България заслужават един нов инструмент, на който да започват своят път към световните сцени!