Пролетен онлайн концерт в подкрепа на кампания "Нова арфа за нашето училище"

С вдъхновение и желание, деца и преподаватели, направиха немислимото до преди няколко месеца - on-line концерт!

Музиката ги преведе през сложни времена с любов и красота и съхрани вярата и светлината в сърцата им. Те не спряха да свирят, да разучават нови пиеси и да развиват музикалните си умения. Почти три месеца онлайн-обучение, онлайн репетиции и срещи на класовете се редуваха с виртуалните им класни стаи по общо-образователните предмети.  Беше предизвикателство за всички. Проучваха се възможности, търсеха се онлайн-платформи с добро качество на звука. Четяха се ноти от екрана на телефони и компютри, защото нямаше как и къде да се разпечатат на хартия. Беше трудно за всички. Те не се отказаха, не спряха да свирят и избраха да кажат "Да" на новия труден път към мечтата си - арфовото изкуство.  Заедно с учителите си приеха предизвикателството на виртуалното пространство и нито проблемите с интернет връзката, нито изкривяващия се понякога звук от компютрите и телефоните можаха да ги спрат по пътя им към сцената.  Днес, тя е виртуална, но скоро ще ни радват със своите прекрасни изпълнения на истинската сцена в НМУ.

С много любов и вяра деца от класовете по арфа и техните преподаватели ни подариха изпълненията си от първия им онлайн концерт. Запазихме ги в оригинален вид, такива каквито са - искрени, неподправени и без монтаж. Всеки от дома си, младите музиканти свирят за вас и в подкрепа на кампанията "Нова арфа за нашето училище". 

Чуйте ги!

Нека заедно да направим възможно сцената на НМУ "Л.Пипков" да посрещне на живо през следващата учебна година младите си възпитаници с нов музикален инструмент.

Бъдете здрави и не спирайте да следвате мечите си!

Пролетен онлайн концерт - част 1

Пролетен онлайн концерт - част 2

  • Кауза
    • Новини
      • Пролетен онлайн концерт в подкрепа на кампания "Нова арфа за нашето училище"