"PER ASPERA AD ASTRA"!
Благотворителен концерт в подкрепа на "Нова арфа за нашето училище"

Покана за Благотворителен концерт на Сузана Клинчарова и ученици от НМУ "Л.Пипков"

"Per aspera ad Astra" е концерт на световно известния творец и музикален педагог проф. Клинчарова и ученици от НМУ „Л.Пипков“, с който не само ще зарадва почитателите на арфовото изкуство, но и за поредна година ще подкрепи благотворителната кауза на „Нова арфа за нашето училище“.

Проф. Сузана Клинчарова, която застана зад кампанията от самото ѝ начало с благотворителни концерти и посланическа дейност по целия свят е патрон на инициативата.

Вече една година ученици, родители и преподаватели неуморно работят за дарителската кампания за набиране на средства за закупуване на нова арфа. Тази инициатива е вдъхновение и още по-голяма мотивация за децата да свирят и творят с надежда, че скоро ще имат нов инструмент в училище. 

Тя нямаше да бъде възможна без помощта на нашите партньори - Нов Български Университет – София, Фондация „Аполония“, неправителствени организации и доброволци разпознали каузата като значима за тях.

В началото на втората година на кампанията, Международния фестивал „Софийски музикални седмици“ се присъедини към нашите съмишленици, като предостави сцена за концерта в рамките на 51-то си издание.

Неоценима, мотивираща и вдъхновяваща е възможността на учениците по арфа в НМУ да се докоснат и да учат от таланта на проф. Клинчарова, както и да споделят с нея сцената на фестивала.

Благотворителния концерт е голямо събитие за нашата кауза. Той е резултат на неуморна работа на проф. Клинчарова и учениците от НМУ и отличните условия за която осигури НБУ – София. Благодарение на домакинството на Университета на майсторските класове и подготовката на учениците под ръководството на професора, те не само са готови да заблестят на сцената на 14 –ти , но и постигнаха забележителни успехи в международни музикални конкурси.

В резултат на тези усилия, грижа, любов към музиката и вяра в бъдещето, предстоящият концерт е украсен и от бляскавия успех на младите арфисти, които спечелиха седем първи награди в различните категории на Music Competition Online - Opus Artis Paris. Наградите бяха обявени на 10.09.2020 г. на страницата на конкурса. Очаквайте подробна инфромация за конкурса и призьорите следващата седмица.

С благодарност към проф. Сузана Клинчарова, към всички наши партньори, съмишленици, дарители и доброволци и специални благодарности към НБУ и  МФ "Софийски музикални седмици" отправяме нашата покана да се присъедините към концерта в Камерна зала „България“ или онлайн.

Възможността да гледаме на живо-онлайн, от различни кътчета на света на този прекрасен подарък отново е предоставена от екипа на НБУ – София.

► Директното излъчване на концерта ще се осъществи в официалния канал на НБУ в YOU TUBE New Bulgarian University , тук.

Линк ще бъде наличен малко преди началото на концерта, но ще бъде лесно достъпен през канала на Нов български университет.

►Достъп до излъчването на концерта ще има и през Фейсбук страницата на кампанията „Нова арфа за нашето училище“ – @newharpfornsm , тук.

Заповядайте на 14 септември (понеделник) от 19 часа в Камерна зала "България" или в онлайн пространството на посочените линкове,

за да се насладим на великолепието на арфовото изкуство в изпълнение на Сузана Клинчарова и младите арфисти от НМУ!

► Повече информация за концерта и кампанията можете да чуете в интервюто на БНР с проф. Сузана Клинчарова, тук  и в интервюто на Радио Classic FM c д-р Кохар Андонян , тук. 

Можете да подкрепите кампанията “Нова арфа за нашето училище” с:

♦ банков превод по сметка на Сдружение „Ранно пиле“ в Банка ДСК-ЕАД на  IBAN: BG04STSA93000026132109   BIC: STSABGSF , с основание за превода: Дарение за „Нова арфа за нашето училище“

♦ онлайн дарение през страницата на кампанията ни в международната фъндрейзинг платформа GoFundMe , тук. (за дарения от чужбина)

♦ онлайн дарение с карта или банков превод през страницата на кампанията в DMS платформата за набиране на средства в подкрепа на хора, организации и институции - Единен дарителски номер (DMS) ,  тук.

♦ дарителски SMS с текст на латиница DMS ARFA на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и A1). За абонати на Telenor, VIVACOM и А1 цената на 1 SMS е 1 лв., за потребители на предплатени услуги 1 SMS е 1,20 лв. с ДДС, за абонаментни дарения стойността е 2 или 5 лв. месечно.

Кампанията “Нова Арфа за нашето училище” започна на 06.09.2019 г. и ще продължи до 06.09.2021 г. 


Благодарим за подкрепата!

  • Кауза
    • Новини
      • "PER ASPERA AD ASTRA"! Благотворителен концерт в подкрепа на "Нова арфа за нашето училище"