575 дни по пътя до Арфата

д-р Кохар Андонян и г-жа Лили Стоева, учителите на класовете по арфа в НМУ "Л.Пипков"

И така.. скъпи приятели.

Стигнахме до крайната точка на нашето дарителско пътуване, продължило 575 дни. Каузата на д-р Кохар Андонян, нейните ученици и техните родители, зад която застанахме ние от Сдружение „Ранно пиле“ се увенча с успех!

За нас тя бе толкова важна, защото познаваме трудния път в изкуството, по който вървим самите ние – актьори, режисьори, художници и творци във визуалните изкуства.

Знаем колко е важна подкрепата, за да можем да гледаме далече пред себе си, за да създаваме нови светове и да вдъхновяваме другите. Сдружихме своите усилия, защото познаваме силата и опората на общността и вярваме в доброто.

Когато всичко започна, нямахме идея нито как ще го направим, нито колко време ще отнеме. Но имахме нещо много важно – увереност, че ще успеем. На нея ни е научила сцената на живота, на която ако влизаш със сърцето си - срещаш цялата енергия, от която имаш нужда. Доброто увлича друго добро и създава тънки пътеки към сърцата на хората.

И така стъпка по стъпка към нас се присъединяваха всеки ден хора, които разпознаваха свои ценности в каузата и намираха смисъл да станат част от нея. Както във всяко пътуване имаше бури, които ни върхлитаха, моменти на умора и напрежение. Имаше недоверие, което приехме с разбиране за трудните пътища на другите. Нито за миг не се разколебахме.

В общността допринесла за успешния финал на кампанията бяхме заедно с хора, които я задвижваха, отделяха от личното си и професионално време посланието ѝ да бъде видяно и чуто, с проф. Сузана Клинчарова, станала патрон на кампанията и с Нов Български Университет, които ни предоставиха възможност за професионални записи и излъчване на живо на арфов концерт в подкрепа на каузата. Благодарим ви! С вашата помощ достигнахме до дарителите, благодарение на чийто дарителски жест, нов музикален инструмент вече е в стаята на арфите в НМУ „Л.Пипков“.

Благодарим на всички вас, индивидуални дарители и на вас, хората предпочели анонимността на дарителския жест. Благодарим на вас, които се бяхте абонирали за месечни дарения и които изпратихте своето дарение на DMS- ARFA. Благодарим на приятелите на музиката и арфовото изкуство зад граница – вашите дарения достигнаха до местоназначението си през платформата GoFoundMe. Благодарим и на вас Фонадация „Аполониия“, Американска Фондация за България и Школа за народни танци „Фолклорика“, вашата подкрепа даде увереност и вдъхновяваше дарителския дух. Финалната права в това пътуване изминахме благодарение на най-големия дарител в кампанията - „Лайънс клуб София – Витоша“. Скъпи дами, благодарим за вашият дарителски жест и съпричастност, които поставиха точката на тази история.

Приятели, съмишленици, хора в музиката и изкуството, продължавайте да бъдете такива, истински и с отворени към доброто сърца.

Дългото пътуване завърши успешно и искаме да го отпразнуваме заедно.

Заповядайте на 14.05.2021 г. (петък) в 19.00 часа в залата на Национално музикално училище „Любомир Пипков“ на първата среща на сцена на учениците с новите музикални инструменти.